28 Aralık 2010 Salı | By: mehmet sucu

İyi bir masaüstü bilgisayarda olması gereken özellikler

   İlk olarak kesinlikle markalı bilgisayar almayın. Kesinlikle toplama alın. Toplama alırken anakartınızın ileriye dönük olmasına dikkat edin.
 USB 3.0 ve Sata 3 destekli  anakart tercih edin.
Anakart olarak önereceğim marka Gigabyte.
Bütçeniz çok büyük değilse işlemci olarak AMD tercih etmeniz daha iyi olur. Zira AMD'nin 6 çekirdekli işlemcileri 400-450 TL civarı bir fiyata satılıyor ki gerçekten çok uygun.
Ram olarak DDR 3 ram tercih edin. 2 tane 2 GB'lık ram almanız iyi olur. Ve mümkünse Ram'ların markası OCZ, Mushkin, Corsair gibi bir marka olsun. Kingston marka ramleri tavsiye etmem.
Ekran kartı olarak da Direct X 11 destekli bir kart almalısınız. ATI 5870, 5850, 5770 yada 5750 modelleri olabilir. Bütçeniz verdiğim ekran kartlarından hangisine uygun gelecekse onu seçin.
 Tabi iyi bir sistem toplamışken alacağınız güç kaynağına da dikkat etmeniz gerek. Saçma sapan markaların 300-350 watt'lık güç kaynaklarıyla sistemi yakabilirsiniz. Onun için High Power, OCZ yada Gigabyte marka en az 450-500 watt'lık bir güç kaynağı almalısınız. Güç kaynağında dikkat etmeniz gerekenlerden biri de verimliliğinin en az %80 olması. Güç kaynağını ayrı, kasayı ayrı alabilirsiniz. Ama kasa alırken dikkat edin, içinde 300 wattlık dandik bir güç kaynağı olan görünüşü albenili kasalara kanmayın.
İşletim sistemi olarak ise Windows 7 Home Premium 64 bit tercih edin. Dikkat edin 32 bit olmasın.

0 yorum:

Yorum Gönder