16 Aralık 2010 Perşembe | By: mehmet sucu

Microsoft Office Word 2007'deki yenilikler

Yazmaya daha uzun, biçimlendirmeye daha kısa zaman ayırma

Bir Office Fluent kullanıcı arabirimi bileşeni olan yeni Şerit, araçlarınızı göreve göre gruplandırır ve en sık kullandığınız komutları elinizin altında bulundurur.

Word Giriş sekmesi
Çağrı 1 Sekmelere göreve yönelik olarak tasarlanmıştır.
Çağrı 2 Her sekme içindeki gruplar, görevi alt görevlere ayırır.
Çağrı 3 Her gruptaki komut düğmeleri, bir komutu yürütür veya bir komut menüsü görüntüler.

Yeni, sonuca odaklı Office Fluent kullanıcı arabirimi, kullanımı kolay ve düzenli bir görünümde, araçları gerek duyduğunuz anda sunar:
  • Önceden tanımlanmış stiller, tablo biçimleri, liste biçimleri, grafik efektleri vb. galerilerinden seçim yaparak güçlü Word becerilerinden daha fazla yararlanın ve zamandan tasarruf edin.
  • Belgenize biçimlendirme uygularken Fluent user interface varsayımları azaltır. Biçimlendirme seçimleri galerileri, bir değişikliği kesinleştirmeden önce belgenizdeki biçimlendirmenin görsel bir önizlemesini verir.

Belgeleri güvenli bir şekilde paylaşma

İş arkadaşlarınıza girişlerini eklemeleri için taslak belgenizi gönderdiğinizde, Office Word 2007 gözden geçirmeleri ve yorumları toplamanızda ve yönetmenizde yardımcı olur. Belgeyi yayımlamaya hazır olduğunuzda, Office Word 2007 yayımlanmış belgede çözümlenmemiş gözden geçirme ve yorum kalmamasını sağlamanıza yardımcı olur.

Belgelerinize dijital imza veya imza satırı ekleme

İmza satırları imzalanmış belge
Belgeye dijital imza ekleyerek kimlik doğrulaması, bütünlük ve belge kaynağı amacıyla teminat sağlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Office Word 2007 uygulamasında belgeye isterseniz görünmez bir dijital imza, isterseniz de dijital imzayla birlikte görünür bir sunum yakalamak için Microsoft Office İmza Satırı ekleyebilirsiniz.
Office belgelerinde imza satırlarını kullanarak dijital imzaları yakalama becerisi sözleşme veya diğer anlaşmalar gibi belgelerde kağıtsız imza işleminin kullanılmasını kuruluşlarda olanaklı hale getiriyor. Kağıttaki imzadan farklı olarak, dijital imzalar tam olarak ne zaman imzalandığı kaydını sağlar ve imzanın ileride doğrulanmasına izin verir.

Belgenin son halini değişiklerden koruma

Son Olarak İşaretle komutu
Belgenin son halini başkalarıyla paylaşmadan önce, belgeyi salt okunur hale getirmek ve belgenin son halini paylaştığınız kişilerle iletişim sağlamak için Son Olarak İşaretle komutunu kullanabilirsiniz. Belge son olarak işaretlendiğinde yazma, düzenleme komutları ve düzeltme işaretleri devre dışı kalır; belgeyi gören kişiler istemeden belgede değişiklik yapamaz. Son Olarak İşaretle komutu güvenlik özelliği değildir. Son Olarak İşaretle özelliği kapatılarak son olarak işaretlenmiş belgeyi herkes düzenleyebilir

Program kurtarma

Office Word 2007 uygulaması, program anormal kapandığında işi kaybetmekten korumaya yardımcı olacak beceriler geliştirmiştir. Olası her koşulda, Word yeniden başlatıldıktan sonra program durumlarının bazı yönlerini kurtarmaya çalışır.
Örneğin, aynı anda birçok dosyayla çalışıyor olabilirsiniz. Her dosya farklı bir pencerede belirli veriler görünür olarak açıktır. Word çöker. Word'ü yeniden başlattığınızda dosyaları açıp, pencereleri de Word çökmeden önceki şekliyle geri yükler.
 Ve bunun daha birçok gelişmiş yönleri ile bizlere daha kolay ve tasarlayıcı bir kullanım sunmaktadır

0 yorum:

Yorum Gönder