7 Aralık 2010 Salı | By: mehmet sucu

WİNDOWS'UN YENİ İCADI

Microsoft Kinect: Kontrolcü sizsiniz...


Microsoft yeni hareket algılayıcı sistemi ile kontrolcüyü tamamen bir kenara atıyor. Bunun yerine büyük bir kamera, oyuncunun bütün hareketlerini algılayıp bunları konsola aktarıyor.  

Uzun zaman boyunca "Project Natal" olarak bilinen proje artık kitlelere XBOX 360'ın resmi hareket algılayıcısı Kinect olarak tanıtılıyor. Kinect'i Move ve WiiMote'dan ayıran ise ellerinizin tamamen özgür olması. Herhangi bir kontrolcü gerektirmeyen Kinect, bir kamera yardımıyla hareketleriniz algılıyor ve algılanana hareketler konsol tarafından işlenerek oyuna aktarılıyor. Doğal olarak bu teknoloji diğerlerine göre çok daha geleceğe dönük ve TV karşısında da epey bir boş alan gerektiriyor. Öte yandan Kinect'in yanında XBOX 360'dan başka bir şeye ihtiyacınız yok.

Kinect bu ay (Kasım 2010) bizlerle birlikte olacak ve XBOX 360'lar için ayrı bir aparat olarak satılacak. Ülkemizdeki satış fiyatı hakkında kesin bir bilgi olmasa da yurtdışı fiyatına bakarak 200 TL'nin üstünde bir etikete sahip olacağını söylemek mümkün. Diğer cihazlarda olduğu gibi Kinect'in kutusundan da Kinect Adventures adında bir oyun diski çıkacak ve bu diskin içerisinde mini oyunlar yer alacak. Kullanıcı TV karşısına geçerek bu oyunları kontrol etmeye çalışacak. Öte yandan Kinect Sports gibi diğer oyunlar 50 Euro'luk bir fiyat etiketine sahip olacak. Kinect için önerdiğimiz XBOX 360 cihazı ise Xbox 360 S 4 GB, yani Arcade'in yeni sürümü.

VİDEOSU:


0 yorum:

Yorum Gönder